Grøn energi er i stigende grad et populært emne, i det meste af verdenen. Det er specielt i fokus under G20 topmøderne. Ved G20 møderne, forsøges det samlet landende imellem, at sætte og opnå vedvarende energi mål i år 2020. Alle medlemmer har en 2020-plan hver.
Ideen ved at indføre vedvarende energi er, at ressourcen derved er uudtømmelig og at CO2 udledningen vil være li 0. Grønland er velkendt for at have en god udnyttelse af deres vandenergi. Der er dog tiltag, der undersøger muligheden for, vind og sol energi.
Grønland får importeret meget af deres energi. Det er et ønske om en dag, at kunne være fri for dette, og selv producere nok energi. Udfordringen ligger i, at diverse beboelser ligger langt fra hinanden, og det derfor er svært at etablere et solidt el-net. Dog bliver 40% af landets elektriske forbrug dækket af egen vandkraft.
Vand og vind
Vand energi er den primære faktor i Grønland. Der er dog også mulighed for at udnytte vinden, men der skal det foregå sydpå, da det er der der er mest vind. Grønland har også både tidevand og bølgeenergi at tage fra, disse findes i de isfrie områder.
De fleste store byer har et vandværk hver. Det har givet et stort skub i retningen mod den vedvarende energi. i 2003 udgjorde de vedvarende energikilder 8,1% af den primære energi forsyning totalt, efter opførelsen af de sidste værker, er den nu steget til 9,3%.
Derudover, har de to sidste værker også medført, at elproduktionen er gået fra 56,9% hos de vedvarende energikilder, til 61,2%. Dette er store ændringer, og alt sammen på rette vej.
I Danmark
Til sammenligning, har vi her i Danmark udnyttet de samme energi kilder. Her udgjorde den totale primære vedvarende energi forsyning 13,8%. Og den samlede elproduktion 17,1%. Disse tal er baseret på en sammenligning tilbage i 2003, og Danmark er nået meget længere, og tæt på sine 2020 mål.