Uendelig energi, ja tak!

Det er regeringens plan, at vi skal væk fra at bruge fossile brændstoffer også kendt som midlertidige energikilder. De midlertidige energikilder er blandt andet olie, gas og kul. I stedet er det meningen, at vi skal anvende bæredygtige energi også kaldet vedvarende energi. Vedvarende energi kommer fra vind, sol og bølger.

På solceller-pris.dk kan du få flere informationer om solceller samt få gratis og uforpligtende tilbud på solcelleanlæg.

Alle tre former for vedvarende energi er uendelige og utømmelig energikilder. Bæredygtig eller vedvarende energi defineres ved at de er en energikilde er både imødekommer nutidens forbrugeres behov for energi, samtidig med det ikke går på kompromis med de fremtidige generationers behov. Fordelen med bæredygtig eller vedvarende energi i denne sammenhæng er imidlertid, at vi ikke kan opbruge det.

Når vi anvender sol energi betyder det blot at vi udnytter energi fra solen stråler. Dette kan vi gøre så længe solen lever. Ifølge NASA har solen 6,5 milliarder år tilbage at leve i. Lige umiddelbart kan man argumentere for, at det er en god portion energi til jordens befolkning. Jorden modtager faktisk så meget sollys, at det svarer til 120.000 terawatt stråler om året. Det svarer cirka til 20.000 gange så meget energi, som hele verden forbruger til sammen.

Hvis vi ser på vind energi så fungerer det på samme måde. Udnyttelse af vindens energi er ikke en nyhed. Det har vi gjort i flere hundrede år. Vi har brugt vinden til at drive vores sejlbåde og luftballoner. I denne sammenhæng er det dog vindmølleenergi, vi taler om. I dagens Danmark kommer 20% af vores energi fra vindmøller. Det er meningen, at dette skal ændres gennem de næste 30 år.

Bølge og vandkraft er stadig et nyt koncept. Det er en vedvarende energikilde, der stadig er i den tidlige udviklings fase, men det er et projekt der forventes at blive rigtig stort. Gennem de sidste 10 år har antallet af disse anlæg steget i forbindelse med, at udviklingen og kvaliteten er blevet bedre. De steder i dansmark hvor der afprøves bølge og vandkraft er mest i jylland. Det forventes, at dette koncept skal brede sig til resten af landet, især ved kysterne.

Det er regeringens mål, at vi i løbet af de næste 30 år skal mindste vores brug af midlertidige ressourcer så meget, at vi i 2050 kun udnytter vedvarende energi. Dette mål kræver meget både af regeringen og af befolkningen. I Danmark er vi kendt for at kæmpe for grøn energi.  Det skal vi blive ved med!