Sådan forebygger du for skimmelsvamp og andre fugtskader

Sådan forebygger du for skimmelsvamp og andre fugtskader

Fornemmer du at der kan være tegn skimmelsvamp i dit hjem, er det vigtigt du kommer igang med at behandle det. Det er dog svært selv at forebygge samt behandle, og kræver oftest hjælp fra eksperter. Eksperter kan nemlig både finde tegn på skimmelsvamp før skaden sker, samt forbygge og behandle det uden at skade hjemmet.

Forebyg for skimmelsvamp hurtigst muligt

Har man først skimmelsvamp, spreder det sig på ingen tid rundt i hele dit hjem. Hvis man oplever større angreb af skimmelsvamp, skal der en større renovering til at fjerne det. Skimmelsvamp finder du oftest på lofter og vægge, men kan sprede sig videre til møbler samt mere.  Svamp kan vokse overalt, og finder selv nye steder at gro.

Det nedsætter samtidig værdien på dit hus, hvis der er tale om alvorlig grad af skimmelsvamp. Det er derfor vigtigt med en forebyggelse, der er gennemført lavet. Derfor er en ekspert klart at foretrække. Desuden kan skimmelsvamp være meget sundhedskadeligt, og det anbefales ikke at bo i det igennem længere tid.

Skimmelsvamp fører et sundhedsskadelig indeklima

Skimmelsvamp kan især over længere perioder, være meget sundhedskadeligt. Det giver en masse problemer med alle dine luftveje, hvilket vil sige infektioner i de øvre luftveje samt næsen. Derfor vil man ofte opleve halsbetændelse. Derudover kan du opleve hovedpine, træthed og koncentrations besvær. Det betyder også i visse tilfælde problemer med hukommelsen.

Derudover kan det forværre dine symptomer, hvis du allerede lider af allergi, samt give permanet allergi til folk der ikke har det i forvejen. Har du nogle af disse symptomer, er det en god ide at få undersøgt om der er svamp i dit hjem, eller tegn på fremkommelse af det. Eksperter vil hurtigt kunne finde ud af om der er skimmelsvamp skader i dit hjem, samt hvad der skal gøres for enten at forebygge eller fjerne.

Hvad kan jeg selv gøre for at forebygge?

Det er vigtigt du lufter ud et par gange om dagen, for at bibeholde et godt indeklima. Det er en dårlig ide at tørre dit tøj indenfor, tør det derimod udenfor. Benyt altid din emhætte til at fjerne dampen under madlavning. Vær opmærksom på, om både udsugning samt afløb virker og ikke er utæt. Da skimmelsvamp gror når fugtigheden er på 80 %, skal du sørger for at holde badeværelset tørt.

Husk derfor også at lufte ud på badeværelset, hvergang der er taget et bad. Samtidig skal du være opmærksom på, at der ikke er huller mellem fugerne i fliserne og om de kan holde vand. Alle dine vinduer bør tørres af, på overfladerne for at undgå der skabes kondensvand.