Oplev Borneos regnskov

Store dele af Borneo er lavland; i den nordøstlige del er der bjerge med Kinabalu som det højeste punkt (4101 m). Mere end 80% af arealet er dækket af tropisk regnskov og mangrovesumpe. Her findes et artsrigt dyre- og planteliv, som trues af den stigende udnyttelse af regnskoven. I kystområderne er der store olie- og gasfelter, i indlandet udnyttes træ-, kul- og mineralresurser.

Vil man opleve Borneos regnskov mens dyre- og plantelivet stadig er helt unikt, vil det derfor være en god ide at rejse derud, inden det er for sent.

Borneo regnskov

Et fantastisk sted at opleve

Der falder mellem 2 og 6 meters regn om året i Borneos regnskove. Til sammenligning har Danmark omkring 0,6 m nedbør på et år. Træerne i regnskoven vokser året rundt,  da der ikke er nogen hvile- eller dvaleperiode, og temperaturen i gennemsnit ligger på 24-29 grader. De højeste træer i Borneos regnskov er dermed over 60 meter høje. Regnskoven er en uigennemtrængelig, tropisk jungle der skaber de perfekte rammer for millioner af insekter, edderkopper, blomster, svampe, parasitter osv. Desuden myldrer det med særprægede dyrearter som orangutanger, næseaber, skildpadder og næsehornsfugle. Der er dog også mange dyr, som man meget sjældent har muligheden for at se. Trækronerne i Borneos regnskove udgør et næsten sammenhængende tag på 5-20 meter højde, hvor der lever mange organismer, som meget sjældent – hvis nogensinde – kommer ned på jorden. Sandsynligvis lever omkring 40 procent af alle verdens dyre- og plantearter i regnskovens løvtag.

Mount Kinabalu

En af de største oplevelser i Borneos regnskove, er Mount Kinabalu. Mount Kinabalu er et af Sydøstasiens højeste bjerge, og ligger i Kinabalu National Park, der har UNESCO-status som en del af vor verdensarv. Mount Kinabalu har en højde på 4.095 m, og er dermed det tredjehøjeste i Sydøstasien, og det højeste bjerg på Borneo. Mount Kinabalu og regionen omkring bjerget, har en overdådig righoldig variation af planter, og området betegnes som et af verdens mest værdifulde biologiske centre.