Lad ikke jordvarmeprisen skræmme dig

En jordvarmeslange

De fleste vil hurtigt blive skræmt væk af den høje pris på et jordvarmeanlæg. Prisen skal dog ikke nødvendigvis holde dig tilbage, da der en lang række fordele ved at installere jordvarme. Det er eksempelvist den mest effektive varmeløsning på markedet, og det er derfor overvejelsen værd at investere i.

Bliv klogere og læs med her omkring jordvarme.

Effektiviteten opvejer den høje pris

Selvom der skal betales en høj pris for at installere jordvarmeanlægget, så vil du forholdsvist hurtigt kunne indtjene investeringen igen fordi du kommer til at spare en del på varmeregningen. Typisk vil investeringen kunne tjenes ind igen på under 10 år fordi du kan spare op til 50-60% på varmeregningen, hvis du skifter fra en anden varmekilde såsom et oliefyr, elvarme, naturgas eller lignende. Det kan derfor godt betale sig, at foretage en investering, da du i lange løb vil kunne se store besparelser. Det smarte ved jordvarmen er desuden, at det kan passe sig selv. Der er derfor ikke behov for en masse vedligeholdelse, det eneste krav der er, er at der foretages et årligt tjek af varmepumpen som er tilsluttet jordvarmeanlægget. Hermed sikres det, at anlægget altid yder sit bedste.

I sidste ende, har du da en varmeløsning som er særdeles effektiv og som skåner miljøet helt op til 50-75% set i forhold til andre varmekilder.

Hvad skal du være opmærksom på?

Før at en installation kan lade sig gøre, så skal du eje en have med nok plads. Jordvarmen kræver en del plads før at det kan yde nok – du skal regne med 3-4 m2 per m2 boligareal. Værd samtidig opmærksom på, at dit hus skal skal være godt isoleret før en jordvarmeinstallation kan svare sig. Er huset dårligt isoleret, vil varmen sive ud og jordvarmeanlægget skal yde mere end nødvendigt, samtidig med at det vil have svært ved at levere nok varme til huset. Endvidere vil jordvarmeanlægget kræve, at der er installeret radiatorer med vandcirkualtion for at kunne virke. Så skulle du være i den situation, at du har elradiatorer, så skal de udskiftes.

Bliv klogere på jordvarme

Du kan hurtigt blive endnu klogere på jordvarme ved at finde mere information på GreenMatch. Skulle du være i den situation at du er klar til at bestille et tilbud på jordvarme, så kan det ligeledes gøres her. Hvis du udfylder kontaktformularen på hjemmesiden, vil du modtage op til 4 tilbud fra forskellige leverandører. Du er hermed bedre sikret at dine behov bliver dækket bedst muligt, og du vælger herefter det tilbud som passer dig bedst.