Hvordan fungere et klimaanlæg?


klimaanlæg
Et klimaanlæg, også kaldet luft til luft varmepumpe, bruges i hjemmet, og er med til at holde en fornuftig temperatur. Derudover kan det også bruges til at opvarme boligen, og i nogle tilfælde kan det endda gøres fra mobilen, således at der er varmet op til man kommer hjem fra en længere dag ude.

Der er klare fordele ved at anskaffe sig et luft til luft vamepumpe anlæg. Først og fremmest er det billigt og nemt at installere, derudover består det kun af to dele, en der skal sidde udenfor på bygningen, og en der skal være indenfor. Derudover vil man opleve at anlægget:

  • Bruger mindre strøm end ved el-opvarming
  • Både kan køle og opvarme rum og dermed holde en specifik temperatur
  • Er oplagt valg til mindre boliger eller sommerhuse
  • Har filtre der kan forbygge dannelse af skimmelsvamp, fugt og andet
  • Stilfuldt designet så det passer ind i hjemmet

Hører man til den efterhånden store gruppe af danskere der ønsker et mere miljørigtigt hjem, er dette også vejen frem. Ved at tage brug fra naturens egne ressourcer, bliver der nemlig ikke smidt andet skidt ud i den, som for eksempel ved afbrænding af træ i en brændeovn.

vamepumpe

Sikret et godt indeklima

Med et luft til luft vamepumpeanlæg sikre man sig at have et godt indeklima. Ved at have et klimaanlæg i sin bolig, er man sikret en behagelig temperatur hele tiden. På de kolde dage vil der blive varmet op, og på de varme dage vil der blive kølet ned. Dermed vil der være en jævn og komfortabel temperatur året rundt. I nogle tilfælde er det også muligt at tilpasse sit klimaanlæg til natten. Med dette menes det at der under hele ens søvnperiode vil være en lidt lavere temperatur. Dette er for en bedre og mere behagelig nattesøvn.

Luften bliver gennem enkelte modeller også renset. Dette betyder altså at mens der trækkes luft og energi fra naturen, bliver denne luft også renset og dermed får man en helt frisk og ren luft ind i sit hjem. Dette gøres via et højtudviklet luftfiltreringssystem der indeholder:

  • Støvdræbende filterklimaanlæg temperatur
  • Bakteriedræbende filter
  • Sølvioniseringsfiltre
  • Antistøv filtre
  • Fotokatalytisk filter

 

Hermed er der fuldstændig renset luft der kommer ind i hjemmet. Dette er både sundere for ens selv, samt miljøet luften kommer tilbage til.

Men er det kun til små boliger?

Det kan naturligvis også installeres i boliger af en større størrelse. Her kan det være en ide at undersøge om der skal to til at kunne opnå det optimale resultat. Synes man at dette lyder som meget, skal man huske på hvor meget energi der bruges fra radiatorer, og hvor mange af disse der er at finde i hjemmet.

En af de grunde til at luft til luft varmepumpen er god til sommerhuse er på grund af boligens størrelse. Derudover er en stor fordel også, at disse kan virker i områder hvor der ikke er nedlagt varmerør, hvilket skal bruges til radiatorer og lignende. Det findes i langt de fleste tilfælde ved sommerhus og koloni områderne, og er dermed en oplagt løsning til både opvarmning og nedkøling af boligen.