Hvilken opvarmning har du?

Er du en af de personer, der ikke aner, hvilken varmekilde, du anvender, for at få varme i stuen og et varmt karbad? Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan spare et hav af penge!

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at skifte til en vedvarende energikilde. Dér, hvor du kan lave de største besparelser er ved jordvarme. Eksempelvis fra jordvarmeanlaegpris.dk. Men der er også andre brugbare varmekilder som eksempelvis:

  • Pillefyr
  • Jordvarme
  • Varmepumper
  • Stokerfyr

Fælles for dem alle er at du kan spare rigtig mange penge!

Hvad er jordvarme

Jordvarme er, som navnet antyder, en varmekilde, der fungerer via jorden. Det vil sige, at der graves en jordslange ned i din have, der så er i stand til at sende en væske ind til varmepumpen, som sender den ind til husets varmtvandsbeholder.
Du kan faktisk spare op til 80 % på din varmeregning ved at skifte fra oliefyr til jordvarme. Det er altså rigtig mange penge, som du kan bruge til alt muligt andet. For eksempel en ferie.

Hvad er pillefyr og stokerfyr?

Et pillefyr kan du sammenligne med de gode gammeldags oliefyr. Men i stedet for olie, skal et pillefyr have piller for at kunne brænde. Pillerne er oftest af træ, men kan også være i andre materieler. Hvis fyret kan brænde med andre materialer end træ, kaldes det et stokerfyr eller et kombifyr.
Med et pillefyr kan du spare cirka halvdelen på din varmeregning sammenlignet med oliefyr. Det er bestemt også være at tage med.

Hvad er varmepumper

Der findes to forskellige varmepumper: Luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Ved jordvarme anvendes der også varmepumper.

Luft til luft varmepumpen fungerer ligesom et omvendt airconditionanlæg, men i stedet for at puste ko,ld luft ud i lokalet, er det varm luft.
Luft til vand varmepumpen virker lige som ved jordvarmeanlægget, hvor der sendes en væske ind til husets varmtvandsbeholder. Men kommer væsken ikke fra en jordslange men fra udendørsluften.
Med disse varmepumper kan du spare minimum halvdelen på din varmeregning .

Også godt for miljøet

Fælles for alle ovenstående vedvarende varmeenergikilder, er, at de ikke kun er gode for din pengepung, men også naturen. Det er en rar ting at vide i en tid, hvor fokus på miljø er stadig mere og mere tiltagende.

Et godt eksempel er, at du med et jordvarmeanlæg kan skære cirka halvdelen af dit co2 udslip væk.