Genbrug hjælper miljøet

Dette blogindlæg handler godt nok ikke om vindkraft, men handler derimod om et emne, der er relativt nært beslægtet: genanvendelse! Det er nemlig ingen hemmelighed, at vi som samfund ville kunne spare en masse ressourcer og passe bedre på naturen, hvis vi blev bedre til at genanvende ting. Ting som plastik, glas, papir – og møbler!

Vi er et “brug-og-smid-væk”-samfund!

Det er desværre den triste sandhed, at den moderne verden forbruger og producerer flere ting end nogensinde før, og det er de færreste ting, der når at blive slidt helt ned. Ofte bliver vi trætte af tingene, længe før deres sidste holdbarhedsdato, og så ryger de bare ud. Det sker både med tøj, sko, møbler, brugskunst, elektronik, transportmidler og tusind andre ting! Vi ønsker at eje det nyeste nye, og kan tilsyneladende ikke klare os med gårdagens model af noget som helst. Vi er fulde af (mode)luner, og vi følger ofte pludselige indskydelser, når vi ønsker at købe noget. I gamle dage måtte man købe på kredit, hvis man ikke havde råd til at betale ting, og i dag er vi storforbrugere af forbrugslån – for at kunne købe alle de ting, som vi ikke har råd til!

“Ifølge kritikerne skaber det […] et unødvendigt og usympatisk overbrug til skade for den enkelte, som tvinges til at bruge penge på at forny ting, der burde fungere fint. Det skader også samfundet, som dermed drives frem af en uetisk brug og smid væk-kultur. Men værst af alt skader det miljøet og klimaet, der lider under de voksende skrotlandskaber i særligt Afrika og den stigende udledning af CO2-gasser fra produktionen af produkterne.” – Etik.dk

Vi bruger altså en masse penge, på ting vi egentlig ikke har brug for, og samtidig forværrer vi vores samfund og naturens orden!

Genbrug og genanvendelse er vejen frem

Der er ingen tvivl om, at vi bør genbruge mere. Både plastflasker, plastikposer, papkasser, tøj og møbler. Det er desværre de fleste af os, der i stedet for at medbringe en flaske vand hjemmefra, vælger at købe flaskevand i butikker og kioske på farten. Det er desværre også de færreste, der genbruger tøj og sko, og som eventuelt bytter tøj med veninder og familie, når man selv er blevet træt af det. Det er også de færreste, der lader det gamle børnetøj overgå til niecer, nevøer og børnebørn, og nybagte forældre ønsker ofte selv at købe helt nyt børnetøj. Der er altså rigtig mange måder, hvorpå vi kunne spare penge og ressourcer!

Har du overvejet at købe møbler brugt?

kontorzonen.dk har gjort det til deres ypperste formål, netop at sælge kontormøbler brugte – på denne måde kan du som køber spare en masse penge på møbler, samtidig med at du hjælper på miljøet og samfundsordenen.