Sådan finansierer du vedvarende energi

Der er mange måder at få finansieret sit skifte til vedvarende energi. Mange banker brander sig som grønne banker, og yder fordelagtige lån til grønne projekter.

God brandværdi for bankerne

Grøn energi er et buzzword i det moderne samfund. Der er stort fokus på grøn- og vedvarende energi, og det selvfølgelig med god grund. Det er efterhånden blevet tydeligt for enhver, at grøn energi skal være med til at redde vores planet. Global opvarmning er på dagsordenen hos mange organisationer og lande, og især i Danmark er der stort fokus.

Det faktum er der mange banker der prøver at udnytte til deres fordel. At finansiere grønne projekter har særdeles god brandværdi for mange banker, og derfor kan der opnås gode lånevilkår. Det udvikler sig altså til lidt af en win/win situation for alle involverede. Bankerne får god branding, kunderne får billig finansiering, og vi allesammen får et renere samfund.

Det er dog ikke gratis for danskerne er skifte til grønenergi. Skal du f.eks. have installeret varmepumpe, koster det selvfølgeligt nogle penge. På trods af de mange gode muligheder for finansiering, kan du få brug for nogle hurtige penge, f.eks. i forbindelse med installationen. Her er der også mange kviklåns muligheder på markedet. F.eks. er det muligt hos Lånio.dk at låne op til 400.000 kr. gratis i en måned, til f.eks. at betale for installationen af det grønne anlæg.

Grønne banker

Inde på Nordisk folkecenter for vedvarende energi kan du læse mere om de grønne banker. Der er en oversigt over bankerne, og du kan finde de nærmere vilkår for at låne til grøn energi.